olvsó

Kedves Olvasóink!

Liszt Ferenc így szólt a"czigányokról".

"Ha Radicsot hallom, szinte eltűnik a valóságos környezet. Az erdők illata csap meg, a források csörgedező zenéje és egy szív mélabús vallomása, mely szenved és ujjong - szinte egy időben.
Nézetem szerint, ehhez a zenéhez nem szabad hozzányúlni. Sőt, óvni kell a hivatásosok kontársága ellen.
Ezért hát becsüljék meg jobban a cigányzenészeket, hogy ne legyenek többé egyszerű szórakoztatók, akikkel ünnepségeik hangulatát emelik, vagy pezsgőzés közben a fülükbe húzatnak!
Ez a zene igazán van olyan szép, mint az Önök csipkéi, vagy hímzései. Miért nem becsülik meg jobban, miért nem szeretik ugyanúgy?"

2011. július 20., szerda

Szégyelhetjük magunkat!

Elhunyt Gaál Gabriella énekesnő, tudományos kutató

Gaál GabriellaGaál GabriellaDuft rendhagyó naplója

Meghalt az anyám! Ez ugye egy mindennapi hírnek számít, hisz sok igaz magyar ember eltávozik a Teremtőjéhez, nap mint nap. De ha úgy fogalmazom meg ez a gyászjelentést, hogy 2010. augusztus 3-án, Gaál Gabriella magyarnóta énekesnő, tudományos kutató, életét 80 éves korában, visszaadta a lelkét Teremtőjének…

Gaál Gabriella Csepelen született 1930. január 3.-án, Rimaszombaton nőtt fel ahol Blaha Lujza is meglátta a napvilágot. 1946-tól a Magyar Rádió énekese, zenei szerkesztője (Nótakalendárium, Nótaböngészde) majd később a Magyar Televízió rendszeres szereplője. „Nyílik a rózsa” énekverseny szervezője. Munkásságát nívódíjjal jutalmazták. 1958 óta dalénekesként is megismerhette az ország, határon innen, és az ellopott magyar országrészeken is.

Pályafutásának sikeres, népszerű állomásai: 1984-ben SZOT-díjat, majd a "rendszerváltás" után a Köztársaság Kiskeresztjével tüntették ki. A magyar nóta és a népdal "élő lexikonja"! Kitűnő előadó, a műfaj egyik "zászlóvivője", népszerű előadója.

Gondolom, van egy-két ember az országban, és a világban egyaránt, aki felteszi a logikusnak tűnő kérdést: - Miért nem hallottuk a hírekben ez a hírt? Talán azért, mert nem volt plasztikai műtétje, nem okozott drog, és alkohol hatása alatt balesetet mások életét veszélyeztetve? Nem tudom.

A családommal együtt, kis emberek vagyunk ahhoz, hogy hírértéket "csináljuk", e szomorú tragédiából. Ő a mi Anyánk volt. Több millió embernek egy Isten adta tehetségű énekesnő volt. A Zeneművész Szakszervezettől kaptunk 50 ezer forintot. Ők ezzel az összeggel letudták az Anyám halálát.

Azért még megjegyezték, majd telefonáljak, ha megtudom, mikor temetik.

"A jókedvű adakozót, megáldja az Isten"?

Köszönöm, Isten nevében! Továbbá, köszönöm a Duna televízió "Kívánság kosár" produkciónak, hogy bemondták, és egy zeneszámot is leadtak Anyám előadásában.

Tehát Ők tudják, hogy meghalt, a hírszerkesztőjükhöz miért nem ért el valahogy ez a hír?

Tarnai Kiss László is bemondta a műsorában, neki is köszönöm. A "királyi rádió" hírszerkesztőjéhez nem jutott el ez a hír, vagy talán nem volt akkora hírértéke a Gaál Gabriella halálának, hogy továbbítsa?

Röviden ennyit mondhatnék, arra a hírre, hogy meghalt az anyám!

A temetéséről a családunk intézkedik. Aki el szeretné kísérni utolsó útjára, megkérem a családom nevében, hogy csak egy szál piros, vagy fehér rózsát hozzon magával!

Fekete Gabriella (Duft)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése