olvsó

Kedves Olvasóink!

Liszt Ferenc így szólt a"czigányokról".

"Ha Radicsot hallom, szinte eltűnik a valóságos környezet. Az erdők illata csap meg, a források csörgedező zenéje és egy szív mélabús vallomása, mely szenved és ujjong - szinte egy időben.
Nézetem szerint, ehhez a zenéhez nem szabad hozzányúlni. Sőt, óvni kell a hivatásosok kontársága ellen.
Ezért hát becsüljék meg jobban a cigányzenészeket, hogy ne legyenek többé egyszerű szórakoztatók, akikkel ünnepségeik hangulatát emelik, vagy pezsgőzés közben a fülükbe húzatnak!
Ez a zene igazán van olyan szép, mint az Önök csipkéi, vagy hímzései. Miért nem becsülik meg jobban, miért nem szeretik ugyanúgy?"

2011. július 16., szombat

Az Agria Cigányzenekar elhúzta Habis László polgármester nótáját


2010. augusztus 12. | Ötvös Imre

sem

Már 14 éve rendez Eger Város Hegyközsége ünnepet a város jelképévé vált Bikavér köré Szent Donát napján. A háromnapos gasztronómiai és kultúrális eseménysorozattal lehetőséget ad 30 egri borászatnak és a vendéglősnek, hogy a Dobó téren felvert török kort idéző sátrakban kínálják a különböző évjáratú Egri Bikavéreket, tanítsák a kultúrált borfogyasztást, érezhetővé tegyék az Egri Bikavér sokszínűségét, kipróblják az egries ételeket. A díjátadások, a Szent Donáthoz intézett fohász mellett kultúrális, népzenei és jazz koncertek teszik teljessé a borgasztronómiai élvezeteket. A cigányzenéről az Agria cigányzenekar gondoskodik. Őket vasárnap délután 16.30-kor lehet meghallgatni.

A 2010. július 9-10-11-én megszervezett fesztivál részletes programja a Bikavér ünnepének honlapján található

Fellép
AGRIA Cigányzenekar XIV.Egri Bikavér Ünnep Szent Donát napján
When
2010,vasárnap, július 11
16:30 - Agria Cigányzenekar - Korhatár nélkül

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése