olvsó

Kedves Olvasóink!

Liszt Ferenc így szólt a"czigányokról".

"Ha Radicsot hallom, szinte eltűnik a valóságos környezet. Az erdők illata csap meg, a források csörgedező zenéje és egy szív mélabús vallomása, mely szenved és ujjong - szinte egy időben.
Nézetem szerint, ehhez a zenéhez nem szabad hozzányúlni. Sőt, óvni kell a hivatásosok kontársága ellen.
Ezért hát becsüljék meg jobban a cigányzenészeket, hogy ne legyenek többé egyszerű szórakoztatók, akikkel ünnepségeik hangulatát emelik, vagy pezsgőzés közben a fülükbe húzatnak!
Ez a zene igazán van olyan szép, mint az Önök csipkéi, vagy hímzései. Miért nem becsülik meg jobban, miért nem szeretik ugyanúgy?"

2011. augusztus 23., kedd

Szóljon a cigányzene!


Nem tudom megérteni, hogy a városban állandóan a turizmus fejlesztését emlegetik, de ami a legvonzóbb, ahhoz hozzá sem nyúlnak. A világ előrehaladásával sok minden megváltozott, de a hagyomány nagyon fontos, különösen Győr életében.

Az itt élő emberek nagyon szerettek vendéglőkbe és éttermekbe járni. Említem például a Hungáriát. Vasárnap elment a család templomba, és utána beültünk egy kis sörzenére. Sok esetben még ott is ebédeltünk.
Ezt akkor megtehettük, ma miért nem? Mi volt a vonzó? A cigányzene és annak szeretete. Nekem is volt két vendégem, akik csak azért jöttek, mert mindenhol szólt a cigányzene. Amikor közöltem, hogy a cigányzene megszűnt, azóta nem jönnek. Sokan vannak így ezzel.
Tisztelt illetékesek! Nem volna jó gondolkodni azon, hogy szóljon a cigányzene?
Név és cím a szerkesztőségben.


Szólni fog a cigányzene!!!!!
Látó Imre Nyugat Magyarország régió .(a szerkesztő)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése