olvsó

Kedves Olvasóink!

Liszt Ferenc így szólt a"czigányokról".

"Ha Radicsot hallom, szinte eltűnik a valóságos környezet. Az erdők illata csap meg, a források csörgedező zenéje és egy szív mélabús vallomása, mely szenved és ujjong - szinte egy időben.
Nézetem szerint, ehhez a zenéhez nem szabad hozzányúlni. Sőt, óvni kell a hivatásosok kontársága ellen.
Ezért hát becsüljék meg jobban a cigányzenészeket, hogy ne legyenek többé egyszerű szórakoztatók, akikkel ünnepségeik hangulatát emelik, vagy pezsgőzés közben a fülükbe húzatnak!
Ez a zene igazán van olyan szép, mint az Önök csipkéi, vagy hímzései. Miért nem becsülik meg jobban, miért nem szeretik ugyanúgy?"

2010. szeptember 22., szerda

Bihari Koncert



Bihari Koncert Zenekar Debrecen.A tizennégy tagú zenekar managere Dániel Béla/cimbalom/.

A felvétel a debreceni Civis Korzó Koncertjén készült.
A továbbiakban egy tudósítást fogok közzétenni a "Kinyílot a Bazsarózsa" címmel 2009.szeptember 18-án megrendezett balatonszemesi nótatalálkozóról, amelyen a Bihari Zenekar Debrecen (öt kiváló tagja képviselte a zenekart). Ahhoz, hogy méltóképpen tudjam a zenekar művészetét, szakmai és nem utolsó sorban emberi helytállását bemutatni, meg kell várnom, amíg a versenyről készült felvételek megérkeznek.
Addig is, ezúton kívánom nagyrabecsülésemet kifejezni a zenekar iránt,különösen az ifjú prímás felé, aki, amikor bekezdte gyönyörűen az általam énekelt nótát, meg kellett hajolnom előtte.! Tudom, hogy ez nem szokás,de én mindig fejet tudok hajtani a tehetség előtt.
Kedves Olvasóink. Előzetesen ennyit tudok írni a zenekarról,
a továbbiakban egy szép napon köszönteni fogja Önöket a Bihari Zenekar és néhány kiváló énekes látható, hallgatható formátumban.
Szeretettel elköszön Önöktől:Szabó Piroska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése