olvsó

Kedves Olvasóink!

Liszt Ferenc így szólt a"czigányokról".

"Ha Radicsot hallom, szinte eltűnik a valóságos környezet. Az erdők illata csap meg, a források csörgedező zenéje és egy szív mélabús vallomása, mely szenved és ujjong - szinte egy időben.
Nézetem szerint, ehhez a zenéhez nem szabad hozzányúlni. Sőt, óvni kell a hivatásosok kontársága ellen.
Ezért hát becsüljék meg jobban a cigányzenészeket, hogy ne legyenek többé egyszerű szórakoztatók, akikkel ünnepségeik hangulatát emelik, vagy pezsgőzés közben a fülükbe húzatnak!
Ez a zene igazán van olyan szép, mint az Önök csipkéi, vagy hímzései. Miért nem becsülik meg jobban, miért nem szeretik ugyanúgy?"

2012. október 10., szerda

Ifj.Lugosi Tibor

Ifj.Lugosi Tibor A Kárpát-medencei...
Csonka György 2012. október 9. 7:54


A Kárpát-medencei Prímásverseny győztese..... Budapesten született. Konzervatóriumi tanulmányaival párhuzamosan, Budapest legnívósabb éttermeiben és leghíresebb zenekaraiban sajátította el a prímás mesterség minden csínját bínját mint a Gundel étterem, Gellért szálló, Mágnáskert étterem és az Átrium Hyatt. Legendás hírű híres éttermek, mint a Monarchia étterem, a Hűvösvölgyi Gulyás Party és a Ladik Csárda Folk Center közönsége gyönyörködhetett hosszú évekig estéről estére virtuóz játékában. Szinte már valamennyi földrészen fellépett hatalmas sikert aratva zenekarával. Utazásainak főbb állomásai: Ausztria, Anglia, Franciaország, India, Izland, Izrael, Japán, Németország, Olaszország, Thailand.2001-ben a Bahamákon, 2002-ben, pedig a Svédország és Finnország között közlekedő luxushajókon játszott. 2006-ban rendezett I. KÁRPÁT-MEDENCEI PRÍMÁSVERSENYEN elnyerte az első helyezettnek járó legmagasabb díjat. Szakmai téren nyújtott teljesítményei és elért sikereinek köszönhetően életrajza bekerült egy nemzetközi szinten ismert és elismert lexikonba a Hübners Who is Who-ba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése