olvsó

Kedves Olvasóink!

Liszt Ferenc így szólt a"czigányokról".

"Ha Radicsot hallom, szinte eltűnik a valóságos környezet. Az erdők illata csap meg, a források csörgedező zenéje és egy szív mélabús vallomása, mely szenved és ujjong - szinte egy időben.
Nézetem szerint, ehhez a zenéhez nem szabad hozzányúlni. Sőt, óvni kell a hivatásosok kontársága ellen.
Ezért hát becsüljék meg jobban a cigányzenészeket, hogy ne legyenek többé egyszerű szórakoztatók, akikkel ünnepségeik hangulatát emelik, vagy pezsgőzés közben a fülükbe húzatnak!
Ez a zene igazán van olyan szép, mint az Önök csipkéi, vagy hímzései. Miért nem becsülik meg jobban, miért nem szeretik ugyanúgy?"

2011. szeptember 24., szombat

Búcsúznak a zentai cigányzenészek


2011-08-25

A zentai cigányzenészek – Gondi János (Liba), Mityás, Lulu, Verebes Gyuri bácsi és a többiek – valaha egészen Düsseldorfig meneteltek, és éltették a cigányzenét.



A maiak Verebes István (Bohák) vezetésével jövő vasárnap este fél 8-kor búcsúestet rendeznek az Eugenban, Roma Latino elnevezésű műsorukkal.

– Igen – mondja a népszerű Bohák –, tényleg búcsúzunk, mert mára alig maradtunk néhányan. Gyerekeink közül már egy sem foglalkozik zenével. Hisszük, hogy búcsúestünkön megtelik az Eugen színházterem, mert mindössze 250 a férőhelyek száma. Ezért mától kezdve már megvehetőek a jegyek a színházban. Jó est lesz, jó műsorral, talán könnyezve búcsúzunk, és szeretnénk, ha a zentai zenekedvelők is hasonló hangulatban kísérnének el bennünket. (Magyar Szó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése