olvsó

Kedves Olvasóink!

Liszt Ferenc így szólt a"czigányokról".

"Ha Radicsot hallom, szinte eltűnik a valóságos környezet. Az erdők illata csap meg, a források csörgedező zenéje és egy szív mélabús vallomása, mely szenved és ujjong - szinte egy időben.
Nézetem szerint, ehhez a zenéhez nem szabad hozzányúlni. Sőt, óvni kell a hivatásosok kontársága ellen.
Ezért hát becsüljék meg jobban a cigányzenészeket, hogy ne legyenek többé egyszerű szórakoztatók, akikkel ünnepségeik hangulatát emelik, vagy pezsgőzés közben a fülükbe húzatnak!
Ez a zene igazán van olyan szép, mint az Önök csipkéi, vagy hímzései. Miért nem becsülik meg jobban, miért nem szeretik ugyanúgy?"

2012. szeptember 25., kedd

Véleményem Mága Zoltánról, aki levitézlett!

Kállai K atalin

Miniszteri Biztos 2004-2006, Stratégiai Főtanácsadó 2006-2011


Szerintem nincs magánál, hogy ilyen címeket elfogad. Horty vitézi rend katonája lett a cigány előadóművész. Azért nem írom hogy hegedűművész mert nem az! Aki járatos a zenében annak ismeretes hogy előadóművészi engedélye van , amit a Szirmai Laci bácsiék adtak neki ( működés

i engedély ) hogy muzsikálhat. Egyébként mindenki számára nyitott könyv, hogy a 100 tagúba és a Rajkóban a kis gyerekek többet tudnak és jobban muzsikálnak nála. A neves ismert és elismert zenészekről már nem is beszélek! Ő egy bóvli kategóriába sorolt zenész, aki csak Playbeckről tud igazán muzsikálni. Csak akkor van probléma, ha műsor közben véletlenül elromlik a " technika"... Volt már rá példa Szolnokon, elromlott a keverőgép és a műsor abba maradt , akkor folytatta amikor hoztak egy másikat Nevetséges! Na ennyit a zenei képességeiről!! Ez a lépése történelmi hiányosságaira mutat. Úgy látszik nem olyan inteligens , művelt amilyennek mutatja magát. Csak emlékeztetőül szeretném megjegyezni, hogy Horty kormányzása idején született meg a Zsidó törvény és ennek hatására hurcoltak el több százezer zsidót és cigányt a haláltáborokba. A náci eszméket valló katonai rendbe épp eszű és jó érzésű ember nem lép be, és nem vállal vele közösséget. Mága mégis meg tette, mert egy egoista, rang és cím mániás ember, akinek mindegy csak címet kapjon.--mint írta azért hogy ismertebb legyen. Egy zenész ne azért legyen ismert mert minden szakkörbe belép, hanem a tudása alapján. ami neki bizony nagyon hiányos!
Belépett a Horty Vitézi Rendbe vagy azért mert teljesen hülye, vagy azért hódolt be mert a családi köreiben bizony nem mennek rendben a dolgok. Emlékeztek, a hírre, mikor Mága Csabát a testvérét letartóztatták fegyverek birtoklásáért, amelyeknek állítólag köze volt a roma gyilkosságokhoz. Ez írta az újság, továbbá Tiszabőn a szociális lakásépítés kapcsán szinte mindenkit letartóztattak a faluban--mind a rokonai voltak, --ott a rokonai vezetik az önkormányzatot. Be kellett hódolni, hogy " enyhe" büntetéssel megússzák a rokonok.

Elképesztő hogy a rajkóban is ő akart lenni az igazgató, átakarta venni az iskolát is. Nem engedtem. Most már muzsikálhat a magyar gárdának,. Most hogy a vitézi rend tagja lett új neve is van VITÉZ SENKIHÁZI Mága!! Aki a saját előremenetele érdekében mindíg oda nyal aki éppen kormányon van. Undorító ez a viselkedése. Ja és hányinger embernek tartom- és ezzel a többség is így van. Szégyen ember!

Úgyhogy egy ilyen emberre nem lehet büszkének lenni :(:(:(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése