olvsó

Kedves Olvasóink!

Liszt Ferenc így szólt a"czigányokról".

"Ha Radicsot hallom, szinte eltűnik a valóságos környezet. Az erdők illata csap meg, a források csörgedező zenéje és egy szív mélabús vallomása, mely szenved és ujjong - szinte egy időben.
Nézetem szerint, ehhez a zenéhez nem szabad hozzányúlni. Sőt, óvni kell a hivatásosok kontársága ellen.
Ezért hát becsüljék meg jobban a cigányzenészeket, hogy ne legyenek többé egyszerű szórakoztatók, akikkel ünnepségeik hangulatát emelik, vagy pezsgőzés közben a fülükbe húzatnak!
Ez a zene igazán van olyan szép, mint az Önök csipkéi, vagy hímzései. Miért nem becsülik meg jobban, miért nem szeretik ugyanúgy?"

2012. április 21., szombat

Nagy veszteség érte a 100 Tagú Cigányzenekart

„Veszteség érte a 100 Tagú Cigányzenekart! Ma hajnalban elhunyt Kolompár Tibor a zenekar II. hegedű szólamvezetője. A zenekar alapító tagja volt. Nagy zenei rutinja nagyban segítette a nála fiatalabb kollégákat, sok embernek a példaképe volt, pontossága, zenei odaadása és tudása nagy muzsikussá emelte. Nagy űrt hagyott maga után. Hiányozni fog a zenéje, a barátsága, és a sok vidám sztorija, amivel mindig felvidított mindenkit. Most könnyes a szemünk, hiszen elvesztettünk egy jóbarátot. Tibikém, nyugodj békében, a mi szeretetünk és emlékezetünk mindig Veled lesz. Kolompár Tibort a 100 Tagú Cigányzenekar a saját halottjának tekinti. Buffó Rigó Sándor.”Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése